Vorige | Volgende

Dorpsstraat 69-71 Zoetermeer

Vraagprijs € 975.000 k.k.

Bewaar object

Omschrijving

In het historische centrum van Zoetermeer, op 690m² eigen grond gelegen winkel-/woonhuis met winkelruimte, bovenwoning, achterhuis, grote schuur en diepe achtertuin (mogelijke bouwkavel). De achtertuin kijkt uit op het geliefde Wilhelminapark. Een en ander dient gerenoveerd en gemoderniseerd te worden. De bovenwoning is deels al wel gemoderniseerd.

De winkelruimte is ca. 64m² groot, de bovenwoning heeft een woonoppervlakte van ca. 80m², het achterhuis beslaat 2 verdiepingen en is ca. 145m² groot. In de achtertuin staat ook nog een grote schuur van ca. 54m².

Achtertuin (mogelijke bouwkavel)

Binnen het van toepassing zijnde bestemmingplan 2e partiele herziening Stadscentrum-Dorpsstraat is het mogelijk om onder voorwaarden, een woning op het achtererf te bouwen. Vanaf de 20 meter grens vanaf de Dorpsstraat begint het achtererf.

De voorwaarden staan in artikel 6.4 van het bestemmingsplan:

6.4 Afwijken van de bouwregels
Het bevoegd gezag kan door middel van een Omgevingsvergunning afwijken van:
het bepaalde in lid 6.2.1 en lid 6.2.2 onder b, c en d, uitsluitend ter plaatse van de aanduiding 'specifieke bouwaanduiding - tweede woning', voor het bouwen van maximaal één woning per perceel, waarvan de goothoogte maximaal 3 m, de bouwhoogte maximaal 8 m, de oppervlakte maximaal 100 m2 en de inhoud maximaal 450 m3 mag bedragen, waarbij bijgebouwen zijn toegestaan tot een maximale oppervlakte van 20 m2, een maximale goothoogte van 3 m en een maximale bouwhoogte van 5 m mits:
a. de bij de woning behorende grond voor niet meer dan 50 % wordt bebouwd;
b. de totale breedte van de woning niet meer bedraagt dan 50 % van de gemiddelde breedte van de bij de woning behorende gronden;
c. bij de aanvraag om Omgevingsvergunning wordt aangetoond dat geen beschermde soorten van tabel 2 of 3 van de Flora- en Faunawet danwel beschermde vogels uit de Vogelrichtlijn aanwezig zijn in eventueel te slopen erfbebouwing. Indien wel beschermde soorten aanwezig zijn dient eerst ontheffing te zijn verleend door het Ministerie van EL&I.

Op de achterste 20 meter van het perceel, dus 20 meter vanaf het water, ligt de bestemming Tuin. Hierop mag niet gebouwd worden. (Kijkt u voor alle informatie op ruimtelijke plannen.nl).

Daarnaast moet er een verplicht bodemonderzoek bij de bouwaanvraag worden gevoegd waaruit blijkt dat de grond schoon genoeg is voor een woonfunctie. Zo niet, dan zal eerst een bodemsanering moeten plaatsvinden. Dit bodemonderzoek is niet aanwezig.

Bijzonderheden

Het pand Dorpsstraat 69-71 alsmede de achtergelegen schuur is een Gemeentelijk Monument. Het bestemmingsplan 2e partiële herziening “Stadscentrum-Dorpsstraat” is van toepassing. Hierin heeft het perceel de bestemming Centrum-3. Het bestaande pand, het hoofdgebouw gelegen aan de Dorpsstraat, is bestemd voor detailhandel, dienstverlening, maatschappelijk, horeca, en ambachtelijk bedrijf. De bijgevoegde plattegronden zijn puur indicatief en zijn geen juiste weergave van de diverse onderdelen van het winkel-/woonhuis. Hieraan kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Van toepassing is een aangepaste koopakte met onder nadere een vaste notaris, een as is – where is clausule, asbestclausule, clausule afwijken branchebrede meerinstructie en een niet-bewoningclausule.
Omgevingskenmerken

Het winkel-/woonhuis ligt in de Dorpsstraat, een gezellige winkelstraat met allerhande winkels en eetgelegenheden midden in het gezellige oude Dorp. Verder zijn een medisch dienstencentrum, het Stadshart, het Woonhart, een bibliotheek, (basis)scholen, kinderopvang, theater, bioscoop en diverse sportaccommodaties nabij de woning gelegen. Er is een goede bereikbaarheid middels de Zoetermeerse rondweg, de rijkswegen A4 en A12, Randstad railstations en diverse busstations in de nabije omgeving.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Interesse? Schakel direct uw eigen NVM-aankoopmakelaar in. Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.

Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in Haaglanden vindt u op Funda.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
eengezinswoning
Type woning
halfvrijstaande woning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1920
In aanbouw
nee

Details

Voorzieningen
dakraam
Ligging
in centrum
Permanente bewoning
ja
Daktype
samengesteld dak
Dakmateriaal
bitumineuze dakbedekking, pannen

Bijzonderheden

Bijzonderheden
beschermd stads of dorpsgezicht, dubbele bewoning mogelijk, gedeeltelijk gestoffeerd, kluswoning

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
225 m²
Oppervlakte overige functies
64 m²
Perceel
690 m²
Inhoud
815 m³

Indeling

Aantal kamers
12
Aantal slaapkamers
6
Aantal etages
4
Aantal badkamers
1
Badkamervoorzieningen
douche, ligbad, wastafel
Keuken type
dichte keuken, inbouwapparatuur

Isolatie en verwarming

Isolatievormen
gedeeltelijk dubbel glas
Soort verwarming
cv ketel
Warmwater installatie
cv ketel
Ketel gas/olie
gas
Ketel eigendom
eigendom

Energielabel

Energielabel
G
Einddatum energielabel
2032-01-18

Kadastrale gegevens

Kadastrale aanduiding
Zegwaard C 2405
Oppervlakte
690 m²
Eigendomssituatie
volle eigendom

Buitenruimte

Tuintype(n)
achtertuin
Hoofdtuin type
achtertuin
Hoofdtuin oppervlakte
480 m²
Hoofdtuin achterom
ja
Ligging hoofdtuin
zuidwest
Totale oppervlakte
480 m²

Garage

Garagesoorten
geen garage

Schuur/berging

Aantal
1
Soort
vrijstaand steen
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Dorpsstraat 69-71 Zoetermeer

naar Dorpsstraat 69-71 Zoetermeer
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object