079-3160061
Verkocht

Binnenwater 30 Zoetermeer

Omschrijving

De inschrijftermijn is verstreken, uit de ontvangen inschrijvingen wordt nu de koper gekozen.

Dit appartement betreft een Koopgarant woning, dat betekent dat er voorwaarden worden gesteld aan de koper en de verkoop van het appartement. Hieronder kunt u meer lezen over de voorwaarden en of u in aanmerking komt voor dit appartement.

Koopgarant

U krijgt van Vidomes een korting van maximaal 15% op de taxatiewaarde. Dat scheelt u aanzienlijk in uw woonlasten. Met Koopgarant bent u bovendien verzekerd van een snelle verkoop als u weer gaat verhuizen. U bent ook verplicht de woning weer terug te verkopen aan Vidomes. Vidomes koopt de woning gegarandeerd binnen drie maanden van u terug.

Voorwaarden kandidaten

Vidomes stelt een aantal voorwaarden aan een koper van een Koopgarant woning. Vidomes heeft een voorkeur voor een koper die een sociale huurwoning achterlaat bij het kopen van een Koopgarant woning. Een andere voorwaarde is het inkomen van een koper. Het bruto (verzamel)inkomen van u en uw eventuele partner mag niet meer bedragen dan € 39.055,– en €43.574,- voor gezinnen vanaf 3 personen.

U dient het inkomen bij toewijzing aan te tonen met recente salarisstroken, werkgeversverklaring en een inkomensverklaring van de belastingdienst (voorheen IB60). Bij meerdere geschikte kandidaten wordt er geloot uit de ontvangen inschrijvingen. Zijn er geen kandidaten die een sociale huurwoningen achterlaten, dan wordt er geloot uit de kandidaten die voldoen aan de inkomenseis. Verder dient u de haalbaarheid van de hypotheek aan te tonen middels een hypotheekberekening van een hypotheekadviseur.

Inschrijfformulier

Interesse in dit appartement? Download dan een inschrijfformulier. Het inschrijfformulier vindt u op funda.nl bij ” Vraag brochure aan “.

Wij verzoeken u vriendelijk dit formulier op kantoor langs te brengen of digitaal bij ons aan te leveren. De deadline om in te schrijven met het inschrijfformulier is donderdag 5 augustus 2021. Uit de ontvangen inschrijfformulieren wordt dan de koper gekozen.

Bezichtigingen

Er worden GEEN bezichtigingen gedaan en er is geen KIJKUUR. Degene die als koper wordt gekozen krijgt uiteraard wel de gelegenheid om het appartement te bezichtigen om de beslissing tot het wel of niet kopen van het appartement te nemen.

Overige voorwaarden

Aan het kopen van een Koopgarant-woning zijn een aantal voorwaarden verbonden. Zo heeft u een zelfbewoningplicht, wat onder andere betekent dat u de woning zelf dient te bewonen en u de woning niet mag onderverhuren. Daarnaast moet u verplicht uw hypotheek afsluiten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Bovendien wordt, als u de woning terug verkoopt aan Vidomes, de winst of het verlies gedeeld in een verhouding van 22,5% voor Vidomes en 77,5% voor u (bij een gekozen korting van 15% !) Een onafhankelijk taxateur bepaalt de marktwaarde van uw woning bij aan- en verkoop. De aan- en verkoopprijs is een vastgestelde prijs, u kunt hier dus niet over onderhandelen.

Vaste koopprijs

Vaste koopprijs € 157.250,– kosten koper*. De thans gestelde vaste koopprijs van € 157.250,– kosten koper is berekend op basis van 15% korting op de getaxeerde marktwaardeprijs van € 185.000,– kosten koper.

Opleveringsdatum

De opleveringsdatum van dit appartement is 15 oktober 2021.

Koopgarant korting

Woningcorporatie Vidomes is in Zoetermeer weer gestart met de Koopgarant formule en verkoopt ook met korting in de groene wijk Meerzicht. U kunt dit appartement aankopen met maar liefst 15% korting* op de marktwaardeprijs, hetgeen de betaalbaarheid van het appartement groter maakt, maar uw maandelijkse hypotheeklast lager. De woning moet wel dienen voor eigen bewoning en mag niet worden verhuurd.

Woningomschrijving

Nabij wijkwinkelcentrum, Randstad Railstation en het Stadhart, op de derde verdieping gelegen, 2 kamer appartement met lichte woonkamer van ca. 23m², een woningbreed balkon van ca. 9m², moderne badkamer met douchehoek, half-open keuken van ca. 7m² en ruime slaapkamer.

Indeling appartement: ontvangsthal met videofoon en grote bergkast van ca. 190×171 met groepenkast. Half-open keuken ca. 240×272 voorzien van een moderne hoekopstelling en (huur)boiler. Er is geen kookgas. De lichte woonkamer ca. 583×380 heeft een woningbrede glaspui en een deur naar het balkon (zonligging zuid). Het balkon van ca. 670×140 is woningbreed. Het appartement heeft een ruime slaapkamer van ca. 437×285. De slaapkamer is te bereiken vanuit de woonkamer en de badkamer. De moderne badkamer van ca. 223×285 is ingericht met een inloopdouche, een wastafel, toilet en hoge wandbetegeling. Het appartement is grotendeels belegd met laminaat.

Complexomschrijving

Er zijn twee afgesloten centrale entreehallen met bellentableau, brievenbussen, trappenhuis en twee liften per entree. De 2 toegangen en de liften zijn voorzien van camerabewaking. Op de verdieping is er een grote binnenhal met toegang tot de diverse appartementen en het trappenhuis. Het complex heeft geen galerij.

Bijzonderheden

Het appartementencomplex heeft een eigen complexbeheerder, die op gezette tijden aanwezig is. Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig voor het complex. Verwarming via blokverwarming. Warm water middels (huur)boiler. Grotendeels dubbel glas. De V.v.E. bijdrage is ca. € 128,– per maand (o.a. reservering groot onderhoud, schoonmaakkosten, brandverzekering etc.) met daarnaast een voorschot voor de stookkosten en water van ca. € 60,– per maand. Bouwjaar: 1973. Woonoppervlakte: ca. 58m². Inhoud: ca. 170m³. Projectnotaris en aangepaste koopakte van toepassing. Koopgarant Voorwaarden Vidomes van toepassing.

Omgevingskenmerken

Het appartementencomplex ligt in de directe nabijheid van wijkwinkelcentrum Meerzicht (met o.a. Albert Heijn, Jumbo, drogist, boekhandel, bakker en diverse horeca- en kledingwinkels), het uitgebreide en moderne Stadshart van Zoetermeer (met royaal en gevarieerd horeca- en winkelaanbod), meerdere sportmogelijkheden (o.a. paardrijden, voetbal, tennis, fitness etc.), hoofdbusstation, de rijksweg A12, Randstad Railstations en het Westerpark met speelweiden, schapenweide, natuurtuin, kinderspeeltuin, vogeleiland en waterpartijen.

Bereikbaarheid

Het complex is zowel met de auto, als met het openbaar vervoer goed te bereiken. Twee RandstadRail stations, NS treinstation en het hoofdbusstation zijn op loopafstand gelegen. Met de auto is er snel toegang tot de Zoetermeerse rondweg en de rijkswegen A4 en A12.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Appartement, portiekflat
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1973
Soort dak
Bitumineuze dakbedekking
Ligging
In woonwijk

Oppervlakten en inhoud

Wonen
58 m²
Gebouwgebonden Buitenruimte
9 m²
Inhoud
170 m³

Indeling

Aantal kamers
2 kamers (1 slaapkamer)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Douche, toilet, wastafel
Aantal woonlagen
1

Energie

Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas
Warm water
Elektrische boiler huur

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Zoetermeer E 6850
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
ZTM00-E-6850

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Openbaar parkeren
Bekijk alle kenmerken