079-3160061
Onder bod

Dorpsstraat 69 71 Zoetermeer

Omschrijving

In het historische centrum van Zoetermeer, op 690m² eigen grond gelegen winkel-/woonhuis bestaande uit een winkelruimte (69B), een bovenwoning (71), een achterhuis (69), een grote schuur en diepe achtertuin (mogelijke bouwkavel, mogelijk huisnummer 69C). De achtertuin kijkt uit op het geliefde Wilhelminapark. Een en ander dient gerenoveerd en gemoderniseerd te worden. De bovenwoning is deels al wel gemoderniseerd.

Indeling

De winkelruimte is ca. 64m² groot en is gelegen op de begane grond direct aan de Dorpsstraat. Boven de winkel is de bovenwoning gelegen. Deze bovenwoning heeft een woonoppervlakte van ca. 80m² en bestaat uit een woonkamer, een woonkeuken met moderne opstelling, 2 grote slaapkamers en moderne badkamer. Het achterhuis met een woonoppervlakte van ca. 145m² bestaat uit een een benedenverdieping met keuken, woonkamer, 2 slaapkamers en een aanbouw met sanitair. Op de eerste verdieping zijn 2 slaapkamers en een ruime overloop. Het achterhuis heeft een eigen achtertuin. In de ca. 40 meter diepe achtertuin staat ook nog een grote schuur van ca. 54m². De ca. 40 meter diepe achtertuin met de schuur betreft de mogelijke bouwkavel.

Benieuwd naar de indeling? Kijk dan naar de plattegronden tussen de foto’s.

Heeft u alleen interesse in het achterhuis met tuin en schuur? Kijk dan op funda bij het adres Dorpsstraat 69 Zoetermeer.

Gebruik

Het geheel is te gebruiken voor eigen bewoning en eigen gebruik, maar ook voor eigen bewoning met daarnaast het verhuren van de winkel en/of de bovenwoning. Het is ook mogelijk om het achterhuis zelf te bewonen en naast de verhuur van de winkel de bovenwoning te laten bewonen door kinderen of ouders. Er zijn meerdere bewonings- en gebruiksvarianten mogelijk.

Historie Dorpsstraat 69-71 Zoetermeer

Het perceel met het winkel-/woonhuis is sinds 1793 jaar in eigendom bij dezelfde familie. In 1920 is het voorste deel van het pand opnieuw opgebouwd in opdracht van de toenmalige eigenaar, een huis- en rijtuigschilder. Achter de tweelaagse gevel heeft de bovenwoning een mansardekap en het achterhuis een zadeldak. De gevel aan de voorzijde bestaat uit baksteen en zijgevel is voorzien van pleisterwerk. Het pand is een belangrijk onderdeel van de oude historische bebouwing in de Dorpsstraat, waarvan de oorsprong terug gaat tot in de dertiende eeuw.

Artist impressions

Naast een aantal foto’s van het winkel-/woonhuis en de omgeving ziet u een aantal artist impressions. Deze zijn gemaakt door SMnL Architecten uit Delft. De eigenaren willen u hiermee een aantal mogelijkheden laten zien die het object en het perceel kunnen bieden. Zo kunt u ideeën opdoen voor de renovatie van het achterhuis of voor een nieuw te bouwen woning in de achtertuin.

Achtertuin (mogelijke bouwkavel, mogelijk huisnummer 69C)
Binnen het van toepassing zijnde bestemmingplan 2e partiele herziening Stadscentrum-Dorpsstraat is het mogelijk om onder voorwaarden, een woning op het achtererf te bouwen. Vanaf de 20 meter grens vanaf de Dorpsstraat begint het achtererf. De voorwaarden staan in artikel 6.4 van het bestemmingsplan:
6.4 Afwijken van de bouwregels
Het bevoegd gezag kan door middel van een Omgevingsvergunning afwijken van:
het bepaalde in lid 6.2.1 en lid 6.2.2 onder b, c en d, uitsluitend ter plaatse van de aanduiding ‘specifieke bouwaanduiding – tweede woning’, voor het bouwen van maximaal één woning per perceel, waarvan de goothoogte maximaal 3 m, de bouwhoogte maximaal 8 m, de oppervlakte maximaal 100 m2 en de inhoud maximaal 450 m3 mag bedragen, waarbij bijgebouwen zijn toegestaan tot een maximale oppervlakte van 20 m2, een maximale goothoogte van 3 m en een maximale bouwhoogte van 5 m mits:
a. de bij de woning behorende grond voor niet meer dan 50 % wordt bebouwd;
b. de totale breedte van de woning niet meer bedraagt dan 50 % van de gemiddelde breedte van de bij de woning behorende gronden;
c. bij de aanvraag om Omgevingsvergunning wordt aangetoond dat geen beschermde soorten van tabel 2 of 3 van de Flora- en Faunawet danwel beschermde vogels uit de Vogelrichtlijn aanwezig zijn in eventueel te slopen erfbebouwing. Indien wel beschermde soorten aanwezig zijn dient eerst ontheffing te zijn verleend door het Ministerie van EL&I.

Op de achterste 20 meter van het perceel, dus 20 meter vanaf het water, ligt de bestemming Tuin. Hierop mag niet gebouwd worden. (Kijkt u voor alle informatie op ruimtelijkeplannen.nl)

Als er een bouwaanvraag wordt gedaan, dan moet er verplicht een bodemonderzoek bij de bouwaanvraag worden gevoegd waaruit blijkt dat de grond schoon genoeg is voor een woonfunctie. Zo niet, dan zal eerst een bodemsanering moeten plaatsvinden. Dit bodemonderzoek is niet aanwezig.

Bijzonderheden

Het pand Dorpsstraat 69-71 is een Gemeentelijk Monument. Het bestemmingsplan 2e partiële herziening “Stadscentrum-Dorpsstraat” is van toepassing. Hierin heeft het perceel de bestemming Centrum-3. Het bestaande pand, het hoofdgebouw gelegen aan de Dorpsstraat, is bestemd voor detailhandel, dienstverlening, maatschappelijk, horeca, en ambachtelijk bedrijf. De bijgevoegde plattegronden zijn puur indicatief en zijn geen juiste weergave van de diverse onderdelen van het winkel-/woonhuis. Hieraan kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Van toepassing is een aangepaste koopakte met onder andere een vaste notaris, een as is – where is clausule, asbestclausule, clausule afwijken branchebrede meetinstructie en een niet-bewoningclausule.

Omgevingskenmerken

Het winkel-/woonhuis ligt in de Dorpsstraat, een gezellige winkelstraat met allerhande winkels en eetgelegenheden midden in het gezellige oude Dorp. Verder zijn een medisch dienstencentrum, het Stadshart, het Woonhart, een bibliotheek, (basis)scholen, kinderopvang, theater, bioscoop en diverse sportaccommodaties nabij de woning gelegen. Er is een goede bereikbaarheid middels de Zoetermeerse rondweg, de rijkswegen A4 en A12, Randstad railstations en diverse busstations in de nabije omgeving.

Interesse in dit huis? Schakel direct uw eigen NVM-aankoopmakelaar in. Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.

Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in Haaglanden vindt u op Funda.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Toelichting meetinstructie gebruiksoppervlakte woningen
De branchebrede meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Onder bod
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Eengezinswoning, halfvrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1920
Soort dak
Bitumineuze dakbedekking, pannen
Ligging
In centrum

Oppervlakten en inhoud

Wonen
225 m²
Overige inpandige ruimte
64 m²
Externe bergruimte
54 m²
Perceel
690 m²
Inhoud
815 m³

Indeling

Aantal kamers
12 kamers (6 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Douche, ligbad, wastafel
Aantal woonlagen
4
Voorzieningen
Dakraam

Energie

Energielabel
G
Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Zegwaard C 2405
Oppervlakte
690 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
ZWD01-C-2405

Buitenruimte

Tuin
Achtertuin
Achtertuin
480 m²
Ligging tuin
Gelegen op het zuidwest bereikbaar via achterom
Bekijk alle kenmerken